Gebruikssporen op je PVC vloer herstellen

Inhoudsopgave

Er zijn verschillende redenen dat zoveel mensen kiezen voor een PVC vloer. Een belangrijke reden is het onderhoudsgemak, aangezien een PVC vloer geen natuurproduct is maar een kunststofsoort. Je hebt bijvoorbeeld geen middelen nodig zoals voedende vloerzeep of onderhoudsolie om de vloer in topkwaliteit te houden. Maar ook een PVC vloer is niet onschendbaar. Na verloop van tijd is de kans groot dat er zich gebruikssporen voordoen. Is jouw PVC vloer beschadigd en vraag je je af wat je hiertegen kunt doen? Of wil je krassen in je PVC vloer liever voorkomen? Wij voorzien jou graag van passend en professioneel advies.  

Gebruikssporen op jouw PVC vloer

Een PVC vloer heeft een speciale beschermlaag, ook wel een toplaag genoemd. Deze toplaag beschermt de vloer tegen beschadigingen, maar kan op den duur wel gaan slijten. Deze situatie kan zich voordoen op het moment dat er bijvoorbeeld regelmatig veel zand in huis ligt. Dit zand gaat uiteindelijk werken als een soort schuurpapier, waarbij de toplaag langzaamaan wegslijt. Op het moment dat de toplaag is weggesleten, ligt het PVC bloot en is de kans op krassen in je PVC vloer een stuk groter geworden.  

Toplaag PVC herstellen

Gelukkig bestaan hier oplossingen voor; de toplaag van je PVC vloer herstellen. En het is nog eenvoudig ook! Wanneer je een PVC onderhoudsset aanschaft kun je de levensduur van jouw PVC vloer flink verlengen. We hebben het dan niet over enkele jaren, maar tientallen jaren. Als je jouw PVC vloer voor de lange termijn hebt gekocht, is het dus zeker verstandig om een onderhoudsset aan te schaffen om zo periodiek de toplaag van de PVC vloer te herstellen. Deze onderhoudssets verkopen wij alleen in onze showrooms. Met het A-merk Co-Pro ben je verzekerd van kwaliteit. 

Met de Co-Pro onderhoudsset kun je de minuscule krasjes in de toplaag vullen en zo de beschermlaag herstellen. Je kunt de onderhoudsset zelfs preventief gebruiken. Hiermee creëer je een extra beschermende laag bovenop de toplaag. Wanneer je dit middel twee keer per jaar gebruikt voor herstel en/of preventief gebruik, is dit meer dan voldoende om de vloer te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door de toplaag van je PVC vloer te herstellen, geniet je zo lang mogelijk van jouw mooie PVC vloer.  

Natuurlijk kan het zo zijn dat jouw PVC vloer er al langere tijd in ligt en de toplaag ondertussen al een tijdje versleten is. In dit geval ontkom je bijna niet aan het kiezen van een nieuwe vloer, omdat de meeste gebruikssporen in het PVC zelf niet gemakkelijk weg te werken zijn. Het geld dat je hieraan zou besteden kun je voor de lange termijn beter besteden aan een nieuwe vloer waar jij ook écht blij van wordt.  

Onderhoud PVC vloer 

Zoals we eerder al zeiden is het onderhoudsgemak voor velen één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een PVC vloer. Toch betekent dat niet dat je nooit meer iets aan je vloer hoeft te doen als deze is gelegd. Je kunt ook niet zomaar van alles gebruiken om je PVC vloer te reinigen. Wanneer je bijvoorbeeld allesreiniger gebruikt, zul je al snel merken dat er zeepresten, strepen of een waas achterblijven. Wij zullen dan ook altijd aanraden om speciale PVC vloerreiniger te gebruiken. Hiermee maak je jouw vloer weer schoon, zonder strepen of vettige zeepresten. Je kunt ook gebruik maken van natuurazijn, alleen is dit geen intensieve reiniger en zul je hiermee waarschijnlijk geen erg vuile vloer kunnen schoonmaken. Hoe beter je de vloer onderhoudt, hoe minder kans je hebt op krassen in je PVC vloer 

Voorkomen is beter dan genezen

Dit geldt ook voor je PVC vloer. Er zijn verschillende kleine dingen die je kunt doen om krassen in je PVC vloer en verdere beschadigingen te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Het gebruik maken van viltdopjes onder je zware meubels; 
  • Het checken van de viltdopjes onder de stoelen, deze willen er nog wel eens afslijten of afglijden; 
  • Check of de wieltjes van de stofzuiger, stoelen en eventueel andere meubels nog soepel rollen. Als deze vast komen te zitten schuren de wielen over de grond. Dit komt vaak voor in huishoudens met huisdieren. De haren kunnen tussen de wieltjes komen waardoor ze vast komen te zitten.  

Kortom; door regelmatig te stofzuigen en het zand en ander vuil weg te houden bescherm je de toplaag. Door periodiek schoon te maken met een PVC-reiniger creëer je een schone vloer zonder strepen en zeepresten. En uiteindelijk bescherm je de vloer door de toplaag van je PVC vloer te herstellen en onderhouden met de Co-Pro onderhoudsset in onze showrooms. Met verdere kleine checks op de viltdopjes onder meubels en wieltjes onder de stoelen zorg je ervoor dat je de kans op beschadigingen zo klein mogelijk maakt. Volg deze manieren en verleng de levensduur van jouw PVC-vloer aanzienlijk! 

Kom je er toch achter dat de gebruikerssporen op jouw vloer niet te herstellen zijn? Geen probleem, wij hebben voor jou informatie over verschillende vloeren in één blog gezet.