AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN: Dinsdag gesloten in Oudenbosch

Het kunstgrasseizoen is geopend!

Inhoudsopgave

Kunstgras; we houden d’r van! En om meerdere redenen. Zo maakt kunstgras je leven net een beetje makkelijker. Je hoeft je geen zorgen te maken over kale plekken en maaien is overbodig. Heerlijk toch! Wij verklaren het kunstgrasseizoen dan ook maar snel voor geopend! Geniet je met ons mee?

Kunstgras kan overal

Kunstgras verovert de harten van steeds meer mensen. En dat snappen we. Want goed kunstgras is bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. En waar echt gras nogal eens een zorgenkindje kan zijn, is kunstgras vooral genieten. En kunstgras kan overal. In je tuin, op je balkon of op je dakterras. Maar kunstgras kun je ook prima binnen neerleggen. En wat dacht je van gekleurd kunstgras voor de echte durfallen onder ons?

Kunstgras is net echt

Goed kunstgras wordt met zorg gemaakt. Zo wordt gekeken naar de kleur van de vezels, de structuur en kunnen er zelf mosdraadjes toegevoegd worden. Zo ontstaat een prachtige grasmat, die altijd groen blijft. Felle zon is ook geen probleem, want kunstgras is bestand tegen warmte van de zon en uv-straling. Hierdoor verkleurd het gras niet. En dat is natuurlijk wel het grote voordeel hè; kunstgras wordt niet dor en ook kale plekken zul je niet vinden in kunstgras. Maaien is volstrekt overbodig.  Heerlijk toch! Maar heeft kunstgras dan helemaal geen onderhoud nodig? Dat wel, maar dat weegt niet op tegen het onderhoud van echt gras.

Onderhoud kunstgras

Bij het onderhoud van kunstgras, gaat het vooral om het netjes houden van kunstgras. Om het wegvegen of wegharken van blaadjes in de herfst bijvoorbeeld. En als het kunstgras wat platgetrapt is kun je het opborstelen met een grove bezem. Zo ziet je kunstgrasmat er weer als nieuw uit. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een vlek in je kunstgras hebt. Deze verwijder je eenvoudig met wat water en wasmiddel. Er bestaat zelfs speciale kunstgrasreiniger.

Bij de aanleg van kunstgras wordt vaak ook zand ingestrooid. Dit zand zorgt ervoor dat de grasmat mooi op zijn plek blijft liggen, omdat het verzwaard en dat de grassprieten rechtop blijven staan. Het is daarom verstandig om je kunstgras één keer per jaar in te strooien met nieuw zand. En verder kun je vooral genieten van je gras.

Kunstgras voor jou

Er bestaan verschillende soorten kunstgras. Dan hebben we het niet alleen over de kleuren, de lengte van de grassprietjes en wel of geen mos, maar over de manier waarop het kunstgras gebruikt gaat worden. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is speelgras aan te raden bijvoorbeeld. De intensiteit van gebruik is een belangrijke om rekening mee te houden als je kunstgras aanschaft. Naast speelgras kun je ook nog denken een kunstgras voor je balkon of gekleurd gras.

Denk je erover om (nieuw) kunstgras aan te schaffen, bedenk dan goed wat je belangrijk vindt en aan welke voorwaarden jouw nieuwe grasmat moet voldoen. De lente en zomer zijn perfecte jaargetijden om kunstgras aan te leggen. En laat de lente nu net in aantocht zijn….