4,7
4.5/5

Hoe schoon is je vloer?

Inhoudsopgave

Blog hoe schoon is jouw vloer

Je vloer krijgt best veel te verduren. Vieze voetstappen, gemorst eten en drinken, vochtplekken, verfvlekken en ga zo maar door. Je vloer kan een stuk minder schoon zijn dan het oog doet vermoeden. Elke vloer krijgt, na verloop van tijd, te maken met de nodige hygiënegebreken. We geven je tips om je vloer zo lang mogelijk schoon en fris te houden.  

Elke vloer wordt vies 

Elke vloer is in meer of minder mate vatbaar voor vlekken of stof. Denk je aan vlekken en een vloer, dan denk je misschien meteen aan tapijt. Bij een gladde vloer denk je dan misschien weer sneller aan stof. Als je je vloer regelmatig onderhoudt, blijft ‘ie langer mooi en echt schoon. 

Vloer onderhouden 

Je houdt je vloer schoon door ‘m regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Door dit te doen voorkom je bijvoorbeeld krasjes door zandkorreltjes of misschien wel stukjes glas of steentjes die onder schoenen kunnen zitten. Het is daarom sowieso verstandig om altijd een deurmat voor je deur te hebben liggen. Deze haalt het ergste vuil van je schoenzolen af. Om je gladde vloer echt schoon te houden zou je officieel 2 keer per week moeten dweilen. Maak je een sopje voor je vloer, gebruik dan vooral niet te agressieve schoonmaakmiddelen. Dit kan ten koste gaan van de toplaag, en dat wil je natuurlijk niet. Per vloersoort worden vaak wel tips gegeven over welk schoonmaakmiddel je het beste kunt gebruiken. Zo zijn er schoonmaakmiddelen te koop die speciaal geschikt zijn voor een houten- of laminaat vloer bijvoorbeeld.  

Warm of koud water gebruiken? 

Grote kans dat je voor het dweilen van je vloer altijd goed warm water pakt, want dat maakt het beste schoon…Toch? Het antwoord daarop is ‘nee’. Gebruik liever koud water om de vloer te dweilen. De reden is eigenlijk heel simpel; warm water verdampt veel sneller. Hierdoor kunnen zeepresten achterblijven op je vloer en dat zorgt weer voor lelijke strepen.  

Hardnekkige vlekken op de vloer 

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Een rood glas wijn over je lichte vloerbedekking…onopgemerkte lekkage of ingedroogde vlekken; het kan maar zo gebeuren. En hoewel je bij het zien van de vlek in eerste instantie misschien lichte paniek voelt opkomen, is dat in veel gevallen niet nodig. Veel hardnekkige vlekken kun je eenvoudig zelf verwijderen. Met speciale middelen, maar soms ook gewoon met een simpele huis-tuin-en-keuken oplossing. Natuurlijk kun je ook nog de hulp inroepen van een professioneel schoonmaakbedrijf. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met schimmelvlekken in het tapijt, of andere hygiënische gebreken die door de jaren heen ontstaan zijn.     

Toch tijd voor een nieuwe vloer? 

Een oudere vloer die vies is en vies blijft, kan behoorlijke ergernis opwekken. Bovendien kan een vloer met (onzichtbare) hygiënegebreken klachten van mensen met bijvoorbeeld astma of huisstofmijtallergie verergeren. En soms ontkom je er niet aan, en is het tijd voor een nieuwe vloer. Dat is natuurlijk niet zomaar een aankoop. Neem daarom de tijd om te bepalen welk soort vloer het beste past bij jouw situatie. Misschien past laminaat nu veel beter, of ga je toch voor tapijt. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een nieuwe vloer, waarvan je weer jaren plezier hebt.  

Lees ook ons blog over het uitzoeken van een nieuwe vloer.