Jaloers op het gras van de buurman?

Inhoudsopgave

Mooi groen en egaal, of net te lang met onkruid, of met bruine en kale plekken…We omschrijven hier een aantal verschillende staten waarin een grasveld kan verkeren. En soms is het spreekwoordelijke gras van de buurman echt groener dan jouw gras. Zijn geheim? Goed onderhoud of…..misschien wel kunstgras.

Ze zijn er genoeg; jaloersmakend mooie grasvelden. Waar elk grassprietje groener dan groen is, ze allemaal dezelfde lengte lijken te hebben, en waar onkruid in geen velden of wegen te bekennen is. Dat kan echt gras zijn, maar dat is dan ook gras waar heel veel tijd en moeite in gestoken wordt. Het wordt regelmatig gemaaid, besproeid en bemest. Maar het kan net zo goed een mooi kunstgrasveld zijn. Kunstgras verkeert ook altijd in perfecte staat en is tegenwoordig nauwelijks nog te onderscheiden van echt gras. Hoe dan ook; je buurman verdient natuurlijk een compliment voor zijn grasveld. En jij wilt dat ook; zo’n mooi groen veldje in je achtertuin, maar dan wel zonder dat je uren bezig bent met het onderhoud van je grasveld. Dan is kunstgras de beste optie om een aantal redenen.

Kunstgras verkleurt niet

Kunstgras blijft altijd groen. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Of het nu winter, lente of hoogzomer is. En ook hoef je je geen zorgen te maken over verkleuring door de zon. We vertelden eerder al dat kunstgras beide niet meer te onderscheiden is van echt gras. Dat komt onder andere ook door te toevoeging van mosdraadjes, die ook nog eens zorgen voor een mooie kleurschakering. En ook de grassprietjes van kunstgras, die verschillende lengtes kunnen hebben zorgen ervoor dat kunstgras net echt lijkt.

Geen bemesting en nauwelijks sproeien

Kunstgras heeft geen bemesting nodig om mooi te blijven. En ook hoef je dit gras niet elke dag te sproeien als het warm en droog weer is. Toch is het soms raadzaam om je kunstgras te besproeien met water. Bijvoorbeeld als het gras toch wat warm is geworden na een hete zomerse dag, of als het wat stoffig of vies is geworden.

Niet maaien, wel af en toe vegen

Om je kunstgrasveld op lengte te houden is maaien en trimmen niet nodig. En dat scheelt een hoop tijd. Zeker in de lente en zomer is het maaien van echt gras een wekelijks klusje om het mooi te houden. Kunstgras kan wel wat plat worden, maar dat is simpel op te lossen door het met een grove bezem op te borstelen. En ook is het aan te raden om kunstgras één keer per jaar in te strooien met zand.

Goed bestand tegen verschillende situaties

Kunstgras kan prima tegen alle verschillende weersomstandigheden die Nederland rijk is. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor kale of dorre plekken door spelende kinderen of honden. Er is zelfs speciaal speelgras, of sportgras verkrijgbaar. Dit gras is geschikt voor intensief gebruik.

Geschikt voor balkons en dakterrassen

Echt gras is vaak geen optie voor balkons of dakterrassen. Kunstgras is dat zeker wel! Zo krijg je in een handomdraai een groen balkon of een dakterras, dat niet onderdoet voor een gewone tuin.

Kortom; als je kiest voor kwalitatief goed kunstgras is je gras net zo groen als dat van de buurman, of misschien zelfs wel een groener!