Kunstgras een dure grap?

Inhoudsopgave

Investeer in kunstgras en bespaar op de lange termijn! Hoewel de aanschafkosten aanvankelijk hoog lijken, zal het je uiteindelijk geld besparen. Geen productie- of installatiekosten meer en geen zorgen over onderhoud. Geniet het hele jaar door van een groen gazon, zonder extra kosten. In combinatie met de andere voordelen van kunstgras, is het dus toch een interessante investering. In dit artikel geven we je vier voordelen van het investeren in kunstgras.

Weinig onderhoud

Om te beginnen gaat kunstgras gepaard met zeer weinig onderhoud. Zo hoef je het niet te maaien, bemesten of besproeien. Op de lange termijn bespaart dit je een hoop tijd en geld. Bij echt gras is dat wel anders. Naast maaien, bemesten en sproeien, komt daar ook onkruidbestrijding bij.

Lange levensduur

Een ander voordeel van kunstgras is de lange levensduur ervan. Goed kunstgras is namelijk ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik en extreme weersomstandigheden. Hierdoor gaat het jarenlang mee zonder zijn kwaliteit te verliezen. Hoewel kunstgras in eerste instantie behoorlijk duur kan zijn, ben je er op de lange termijn toch goedkoper mee uit.

Geen bestrijdingsmiddelen

Investeren in kunstgras betekent dat je geen gebruik meer hoeft te maken van bestrijdingsmiddelen. Dit soort middelen vervuilen het milieu en verminderen de biodiversiteit. Door te kiezen voor kunstgras weet je zeker dat je nooit meer bestrijdingsmiddelen nodig hebt om je gras goed te houden. Het blijft namelijk in alle omstandigheden en seizoenen in dezelfde goede staat. Hierdoor is kunstgras ook een milieubewuste keuze.

Zorgeloze speelomgeving

Ook is het meeste kunstgras goed geschikt om er zorgeloos op te spelen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Niet voor niets wordt het veel gebruikt voor sportvelden en speeltuinen. Je kinderen en/of huisdieren kunnen hierdoor volledig hun gang gaan op het gras. Bovendien zorgt kunstgras voor een zachte landing bij valpartijen.

Hoewel kunstgras in eerste instantie een dure investering is, brengt het verschillende voordelen met zich mee. Niet alleen op financieel gebied, maar zeker ook wat betreft tijdsbesparing, het milieu en woonplezier. Zo bespaart het weinige onderhoud en de lange levensduur van kunstgras je veel tijd en geld. Daarnaast is kunstgras ook een milieuvriendelijke optie. Het blijft namelijk zonder bestrijdingsmiddelen in goede staat. Tot slot is kunstgras een ideale speelomgeving voor kinderen en/of huisdieren. Al met al kunnen we concluderen dat kunstgras een dure grap lijkt, maar in werkelijkheid een slimme investering is.