Kiezen tussen een plak of klik pvc vloer én wat is het verschil?

Inhoudsopgave

pvc vloer click of klik

PVC vloeren zijn natuurlijk helemaal van nu. Het heeft alle voordelen ten opzichte van een natuurlijke houten vloer én is in vele dessins verkrijgbaar. PVC houtlook, betonlook én het populaire visgraatpatroon. Maar wist je dat er 2 verschillende soorten PVC vloeren verkrijgbaar zijn? Plak PVC en click PVC. Maar wat is het verschil tussen deze twee vloeren? Of twijfel je tussen een plak PVC of een click PVC vloer? Lees dan snel verder en kom alles te weten over deze twee vloeren.

Wat is een pvc vloer?

Een PVC vloer is een vloer die opgebouwd is uit verschillende lagen PVC. Je hebt keuze uit een klik PVC vloer en een plak PVC vloer. Plak PVC vloeren bestaan uit flexibele stroken van ongeveer 2-3 millimeter dik. Hoe dik de vloer precies is, hangt af van de kwaliteit en het merk. Click PVC daarentegen is tussen de 5 en 7 millimeter dik en is qua uiterlijk daarom meer vergelijkbaar met een laminaat vloer.

Het grootste verschil

Het grootste verschil tussen plak PVC en klik PVC is de manier van leggen. Plak PVC wordt zoals de naam het al zegt ‘geplakt’, dus verlijmd op de ondergrond. Het is daarbij erg belangrijk dat de ondergrond helemaal vlak en egaal is. Omdat plak PVC dun is, zie je veel sneller oneffenheden. Het is daarom altijd nodig om de vloer te laten egaliseren. Een klik PVC vloer daarentegen is eenvoudig zelf te leggen en lijkt daarin ook erg op een laminaat vloer. Egaliseren is meestal niet nodig, maar zorg wel altijd voor een goede ondervloer.

PVC vloer en vloerverwarming

Ook hierin zit verschil. Een plak PVC vloer laat beter en sneller warmte door bij vloerverwarming, omdat deze simpelweg dichter op de ondervloer zit en iets dunner is. Maar ook een klik PVC vloer is goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Welke PVC vloer is voordeliger?

Beide vloeren zijn qua aanschafprijs vergelijkbaar. Maar omdat er bij een plak PVC vloer wordt geadviseerd deze te laten leggen door een professional, liggen hier de totale kosten hoger. Een click PVC vloer is vrij eenvoudig zelf te leggen. Hierdoor is een klik PVC vloer voordeliger. Je bespaart op de montagekosten.

Welke kies jij?

Wil je dus de voordeligste optie? En kun je de vloer zelf leggen? Kies dan voor een klik PVC vloer. Heb je vloerverwarming in huis? Of wil je een vloer die iets meer geluiddempend is? Kies dan voor plak PVC, gezien deze vloer de warmte het beste en snelste doorlaat.

Kom langs bij ons in de showroom en ervaar zelf de verschillen tussen deze twee soorten PVC vloeren. Wij adviseren je graag!