Problemen bij een vloer die al jaren ligt

Heb je een vloer die al jaren ligt en die misschien wel de eerste problemen begint te geven? Problemen als bijvoorbeeld slijtage of verkleuring? Dan is je vloer misschien wel aan een renovatie of vervanging toe. Wij hebben aantal problemen die bij een verouderde vloer ontstaan voor je op een rijtje gezet.

Slijtage

Bij de ene soort vloer gaat dit sneller dan bij de ander vloer. Maar op een gegeven moment kun je slijtage plekken gaan zien. Hoe snel dit ontstaat is afhankelijk van het onderhoud, de dikte, de toplaag en bijvoorbeeld je gezinsgrootte. Slijtageplekken ontstaan vaak daar waar veel gelopen wordt, of waar je veel zit. Vervelend, maar dit is niet altijd te voorkomen. Je kunt ervoor kiezen om de vloer te renoveren, maar dat is lang niet altijd mogelijk. Een houten vloer kun je bijvoorbeeld opnieuw laten schuren en lakken, en bij een laminaatvloer kun je eventueel een plank vervangen. Voor veel andere typen vloeren is renoveren vaak geen optie.

Krakende vloer

Begint je vloer steeds meer te kraken of te piepen van ouderdom? Het gekraak van houten vloeren of laminaat wordt vaak veroorzaakt door beweging tussen planken, vloerplaten of draagbalken. Jaren geleden waren de opties qua isoleren van de (onder)vloer minder goed dan tegenwoordig. Het is tegenwoordig mogelijk om een krakende vloer te verhelpen. Wil je toch liever een nieuwe vloer? Laat je dan goed adviseren bij de keuze van een nieuwe vloer. Kies bijvoorbeeld altijd voor een juiste ondervloer. Wil je een geluiddempende vloer denk dan aan bijvoorbeeld een plak PVC vloer of aan tapijt.

Vochtige vloer

Last van een muffe geur, schimmelvorming, donkere plekken, opbollende vloer of witte zoutaanslag op de vloer? Dit zijn zichtbare problemen die kunnen wijzen op een vochtige vloer. Om een oplossing te kunnen geven moet er eerst duidelijk zijn waar het vocht probleem vandaan komt. Om zo te voorkomen dat er bij het leggen van een nieuwe vloer hetzelfde probleem of problemen ontstaan. Dat is natuurlijk zonde van je nieuwe vloer.

Verkleuren

Zonlicht kan er ook voor zorgen dat een vloer na verloop van tijd gaat verkleuren. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij tapijt. Hetzelfde geldt voor houten vloeren. Hout is nu eenmaal een natuurproduct dat meer gevoelig is voor zonlicht. Voorkomen van verkleuring van bepaalde typen vloeren is haast niet mogelijk. Wel is het zo dat sommige materialen of houtsoorten sneller verkleuren dan andere soorten en bij sommige houtsoorten is verkleuring ook helemaal niet storend en staat het zelfs mooi!

Of je er nou voor kiest om die vloer die al jaren ligt te laten renoveren, of toch op zoek gaat naar een nieuwe vloer; bij Fabrieksverkoop ben je aan het juiste adres. Wij adviseren je graag bij de aanschaf voor een nieuwe vloer zonder problemen.

Lees ook...