AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN: Vestiging Oudenbosch 8 maart '24 open van 10uur tot 12uur.

Help! Welke vloer kan ik het beste kiezen?

Inhoudsopgave

Gelasta Callisto PVC Vloer

Je bent erover uit; je hebt écht een nieuwe vloer nodig. Maar daar houdt het ook meteen op, want je kunt kiezen uit zoveel verschillende vloeren dat je niet weet welke vloer je nu de beste is. En je wilt wel graag een vloer waar je jaren blij mee blijft, omdat ‘ie voldoet aan al je wensen. Ook op de langere termijn. In dit blog een paar tips.

We horen best vaak dat het moeilijk is om een vloer te kiezen, omdat er zoveel keuze is. Een nieuwe vloer is best een investering en daarom wil je er zeker van zijn dat je de juiste vloer kiest. We kunnen je helpen in je zoektocht en je advies geven.

Gebruikers van de vloer

Misschien wel de belangrijkste vraag; wie zijn de gebruikers van de vloer? Heb je een gezin met kleine kinderen? Of huisdieren? Dan wil je een vloer die je makkelijk kunt schoonhouden en tegelijkertijd een vloer die niet te glad is. Tapijt is dan misschien niet ideaal. Maar welke vloer dan wel? Veel PVC-vloeren zijn van zichzelf stroef en ideaal om te gebruiken in een jong gezin en bij huisdieren. Sommige vinylvloeren hebben ook een speciale laag, waardoor ze minder glad zijn.

Kleine of grote ruimte

Een andere vraag die er toe doet bij het uitzoeken van een nieuwe vloer is de grootte van de ruimte. Is het een grote open woonkamer, of een wat kleinere slaapkamer. Het soort vloer maakt niet zoveel uit, maar bij een gladde vloer kun je wel met een aantal rekening houden. Heb je een grote ruimte,  kies dan voor brede planken. Bij een kleine ruimte kun je beter kiezen voor smalle planken. Wanneer je een kleine ruimte optisch langer wil laten lijken, kun je het beste de planken in de lengte leggen. Is de kamer smal? Leg de planken dan in de breedte. De ruimte lijkt dan breder en korter.

Lichte of donkere vloer

Een donkere vloer heeft vaak een chique, klassieke uitstraling. Een lichte vloer doet over het algemeen wat moderner aan. Komt de vloer in een kleinere ruimte te liggen, of in een ruimte waar het wat sneller donker is? Kies dan vooral een mooie lichte vloer. Het geeft rust en laat de ruimte lichter lijken. Toch is een donkere vloer in veel gevallen ook erg fraai. Zo geven bijvoorbeeld donkere pvc-of laminaatvloeren met een houtdessin een gezellige sfeer aan de ruimte. Houd je van contrasten? Combineer een donkere vloer dan met lichte meubels en lichte muren.

Laat je vooral adviseren

Neem de tijd om je vloer uit te zoeken. Laat je inspireren. Maak een lijstje van wat je wel en niet mooi vindt. En laat je ook vooral goed adviseren. Aan de hand van je wensen kunnen wij je adviseren over je perfecte vloer. Bij Fabrieksverkoop helpen we je graag in je zoektocht naar een vloer.