4,7
4.5/5

Een nieuwe vloer is (te) duur! Prijskaartje van een nieuwe vloer

Inhoudsopgave

Blog prijskaartje vloeren

Een nieuwe vloer is natuurlijk mooi, maar er hangt ook een behoorlijk prijskaartje aan. De aanschaf van een nieuwe vloer wordt nog wel eens uitgesteld, omdat gedacht wordt dat die ene droomvloer altijd te duur zal zijn. Toch hoeft je favoriete vloer niet voor altijd onbereikbaar te zijn.  

In je zoektocht naar een nieuwe vloer kun je behoorlijk schrikken van de prijzen. De vloer die jij graag wilt, lijkt maar niet haalbaar te zijn. Je hebt je oog nou eenmaal laten vallen op die prachtige vloer en je ziet ‘m al bijna liggen in je woonkamer of op je slaapkamer. De prijzen zijn natuurlijk niet alleen afhankelijk van het soort vloer en de kwaliteit, maar ook het aantal vierkante meters dat je nodig hebt. Want hoe groter het oppervlakte, hoe hoger het prijskaartje.   

Inspiratie opdoen

Grote kans dat jij je zoektocht naar een nieuwe vloer online begint. Door flink te Googelen en door inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Pinterest. Je ziet al snel de mooiste vloeren voorbij komen. Als je vervolgens op de website van die ene winkel uitkomt zie je vanaf-prijzen per vierkante meter waarbij je nog net niet van je stoel af valt. Een snel rekensommetje op basis van het aantal vierkante meters leert dan al snel dat die vloer je een fortuin gaat kosten. En dat was je nou net niet van plan, want je wilt bij je nieuwe vloer eigenlijk ook nog wel een nieuwe bank, of nieuwe raambekleding. En de kleur op de muur moet dan natuurlijk ook helemaal anders. En daar is ook budget voor nodig.  

Vergelijk vloeren & prijzen

Het is altijd handig om vloeren en verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Bezoek verschillende (online) verkooppunten en leg de prijzen naast elkaar. Het komt geregeld voor dat vloeren van hetzelfde merk voor verschillende prijzen aangeboden worden. En heb jij je zinnen gezet op een echte houten vloer die in visgraatmotief gelegd wordt. Kijk dan vooral ook eens naar het alternatief; een pvc-vloer met visgraatmotief. Een stuk goedkoper, onderhoudsvriendelijker en bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.  

Verschillende opties

Misschien ben je geneigd om naar een vloerenspeciaalzaak, woonwinkel of bouwmarkt te gaan voor je nieuwe vloer. Maar er zijn meer opties. Bezoek bijvoorbeeld een vloerenoutlet. Vaak worden hier restpartijen vloeren van A-merken tegen lage prijzen aangeboden. Wij beschikken over een speciale vloerenoutlet, daarnaast kopen wij A-merk vloeren in grote hoeveelheden in direct vanuit de fabriek. Door deze vloeren vervolgens zelf op voorraad te leggen kunnen we de prijzen een stuk lager houden dan in een reguliere winkel. Zo wordt die mooie vloer ineens wel betaalbaar! 

Nieuwsgierig geworden? Breng ons vooral een bezoekje en laat je verrassen door onze betaalbare collectie vloeren. Of je nu op zoek bent naar een laminaatvloer, tapijt, pvc of vinyl