AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN: Vestiging Oudenbosch 8 maart '24 open van 10uur tot 12uur.

Welke vloer is het beste met huisdieren

Inhoudsopgave

Veel mensen vinden het al lastig; een nieuwe vloer uitzoeken. Want waar moet je allemaal rekening mee houden? Je huisdieren spelen hier ook een belangrijke rol in. Want niet elke vloer is geschikt als je katten en/of honden thuis hebt rondlopen. Of misschien heb je wel een leuke vogel die af en toe binnenshuis rond mag vliegen. Hoe dan ook is het verstandig om hierover na te denken. Met onze tips kies jij zonder problemen een passende, nieuwe vloer uit die matcht bij jouw huisdier. Zo genieten jij én je huisdier(en) zo lang mogelijk van jullie nieuwe vloer!

Luister naar je huisdier, maar kies voor jezelf

Zoals we al zeiden is niet elke vloer geschikt als je huisdieren rond hebt lopen. Als het aan jouw huisdieren ligt, zullen de antwoorden vrij ver uit elkaar staan. De ene hond heeft het snel warm door zijn dikke vacht en zoekt al snel verkoeling op de deurmat of een ander koeler vloergedeelte. Terwijl de andere hond juist kan genieten van warme vloerbedekking. Want wat is er nou fijner dan lekker rond rollen en je snuit afvegen aan het hoogpolige tapijt? Nou, voor jou is dat een stuk minder fijn kunnen we je vertellen. En wat dacht je van katten, die jouw nieuwe tapijt vrolijk gebruiken om hun nageltjes mee te scherpen?

Gelukkig gaan we uit van de wens van de mens, en niet van de wens van jouw huisdier. Want dan wordt het al snel één grote rotzooi. En wie mag dat gaan schoonmaken? Juist, jij! Wel is het belangrijk om de wensen van jouw huisdier mee te nemen in je keuze. Zo kun je er ook voor kiezen om op bepaalde plekken in huis een (laagpolig) vloerkleed neer te leggen, want deze zijn gemakkelijk schoon te maken. Jij blij en je huisdier blij!

Welke vloer is geschikt als je huisdieren hebt?

Een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe vloer met huisdieren in huis, is natuurlijk de onderhoudsvriendelijkheid. Maar je moet ook denken aan krasbestendigheid en waterdichtheid. Hieronder behandelen we een aantal veel gekochte vloeren.

Tapijtvloeren met huisdieren

Zoals we eerder al aangaven is een tapijtvloer niet handig om te kiezen om allerlei redenen. Een nog niet genoemde reden is als je een familielid erbij hebt in de vorm van een puppy of kitten. Deze zijn vaak nog niet zindelijk en leggen hun boodschap dan ook neer waar zij dat prettig vinden. Of misschien kom je de volgende ochtend beneden en blijkt dat je hond aan de diarree is. Probeer dat maar eens uit je tapijt te krijgen.. En heb je al nagedacht over katten en de bijhorende braakballen? Of de kleine muisjes of vogeltjes die ze mee naar binnen nemen? Dat wil je ook écht niet in je tapijt krijgen.. Als je dit goed schoon wil krijgen, kom je al gauw uit op het compleet laten reinigen van je tapijtvloer. Een tapijtvloer is dan ook zeker niet aan te raden als je huisdieren hebt.

Gietvloeren met huisdieren

En een gietvloer? Deze zijn zeer onderhoudsvriendelijk, vrijwel alles is hier gemakkelijk schoon te maken. Ongelukjes hier en daar zijn dan ook geen probleem. Een nadeel van een gietvloer is dat deze niet krasvrij zijn. En vooral als je wat grotere honden hebt is dit een nadeel. Na verloop van tijd ga je door de grote en sterke nagels overal krassen zien en dit is bijna niet meer weg te werken.

Houten vloeren met huisdieren

Een houten vloer is prachtig en geeft vaak een landelijke uitstraling. Velen zijn hier gek op. Helaas is het geen beste keuze als je huisdieren in huis hebt rondlopen. Een houten vloer gaat namelijk werken. Als er dan een ongelukje gebeurt, sijpelt alles al snel door de spleten door de vloer heen en kom je er (bijna) niet meer bij. Kun je je voorstellen wat dat voor effect geeft als je huisdier buikloop heeft? Niet prettig kunnen we je vertellen!

Laminaatvloeren met huisdieren

Een laminaatvloer is vaak relatief goedkoop en geeft een mooie uitstraling. De planken zijn vaak redelijk krasvrij en het oppervlak is goed schoon te maken. Het nadeel van laminaat is alleen dat het niet super vochtbestendig is. Als jouw huisdier het een keer laat lopen op de vloer mag je hopen dat je er op tijd bij bent. Want sijpelt het lekker tussen de laminaatdelen in? Succes ermee.. Gelukkig is er een vloersoort die lijkt op laminaatvloeren, maar dan met alle gewenste voordelen. Namelijk; de PVC vloer! Lees hier meer over in de volgende alinea.

PVC vloeren met huisdieren

Misschien begin je al moedeloos te worden van alle mooie vloeren die geen of een slechte optie zijn als je harige viervoeters hebt rondlopen. Gelukkig is er dan ook een perfecte oplossing; PVC vloeren! Een PVC vloer is krasbestendig door de toplaag die op de planken zit. Ook hoef je niet bang te zijn voor vochtproblemen, want een PVC vloer kan enorm goed tegen vocht. De planken zitten namelijk strak tegen elkaar aan geklikt bij een PVC klik vloer. Bij een PVC plakvloer heeft het vocht helemaal geen kans. Bovendien trekt het zuur van uitwerpselen minder snel in deze planken, ten opzichte van bijvoorbeeld een parketvloer of woonbeton.

En natuurlijk zijn deze vloeren zeer gemakkelijk schoon te maken en te houden. Dit type vloer is geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis. Bovendien is een PVC vloer ook goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming door de lage warmteweerstand en dunne planken. Nog één van de vele voordelen is dat een PVC vloer heel lang mee kan gaan als je deze goed onderhoud. Dus heb je een hond, kat, vogel, konijn of welk huisdier dan ook? Als je veilig wilt spelen, kies je voor een PVC vloer!

De allerbeste vloerkeuze met huisdieren

Dus, heb je thuis harige viervoeters rondlopen? Of heb je een vogel rondvliegen? Het maakt vrij weinig uit welk huisdier je hebt als je een PVC vloer hebt. Door de vele voordelen van een PVC klikvloer of plakvloer heb je geen last van onderhoudsproblemen en kunnen je huisdieren de levensduur van de vloer nauwelijks verslechteren. Zolang je zorgt dat je regelmatig stofzuigt, zodat het zand de toplaag niet kan afschuren, zit je voor lange tijd goed. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat de toplaag eerder is afgesleten en er krassen op de vloer ontstaan. Verder zijn haren, vocht en vuil dus geen probleem.

Een ander voordeel van een PVC vloer als je honden thuis hebt lopen, is dat het getik van hondenpoten op de vloer een stuk minder is dan bij een parketvloer of laminaatvloer. Bovendien is een bijkomend voordeel dat een robotstofzuiger heel goed werkt op een PVC vloer, zo houd je je vloer nog gemakkelijker schoon en kun je er nóg langer mee doen. Ikzelf zou in ieder geval niet snel overstappen op een andere vloersoort met mijn hond thuis!

Een huisdier en op zoek naar een vloer die past bij jou en je huisdier? Kom langs; we helpen je graag verder.