AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN: Dinsdag gesloten in Oudenbosch

Last van ongedierte in je gras? Zo los je het op!

Inhoudsopgave

waarom kunstgras blog

Heb je last van ongedierte in je gras? Of het nu gaat om mieren, molshopen of teken, ongedierte is nooit aangenaam. Waar mieren en molshopen vooral vervelend zijn, kunnen teken zelfs gevaarlijk zijn. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je kinderen en huisdieren. Daarom is het extra belangrijk om maatregelen hiertegen te treffen. Hoe je dat doet? In dit artikel ontdek je twee manieren!

Gebruik de juiste bestrijdingsmiddelen

Je kunt ervoor kiezen om het ongedierte in je gras te bestrijden met bestrijdingsmiddelen. Deze middelen werken meestal erg goed; het ongedierte gaat er snel en massaal dood van. Dit soort middelen heeft echter enkele nadelen. Zo staan ze erom bekend zeer schadelijk te zijn voor het milieu. Hoewel je er ongedierte mee doodt, dood je er vaak ook planten en andere nuttige insecten mee. Op die manier raakt het ecosysteem in je tuin verstoord. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet bepaald bijdraagt aan de wereldwijde biodiversiteit. Een ander nadeel van bestrijdingsmiddelen is dat het ook nog zeer schadelijk is voor mensen. Zelfs wanneer je een kleine hoeveelheid ervan binnenkrijgt, kan dit het risico op chronische aandoeningen verhogen.

Kunstgras tegen ongedierte

Ben je op zoek naar een duurzame, makkelijke en veilige oplossing tegen ongedierte in je gras? Vervang het gras dan voor kunstgras. Hiermee bestrijd je het ongedierte direct, zonder ze daarbij te doden. We zetten de drie belangrijkste voordelen van kunstgras voor je op een rij.

Beter voor het milieu

Voor het milieu is kunstgras een goede oplossing. In plaats van dat je schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt, kies je voor synthetisch gras. Aangezien dit geen voedingswaarde heeft voor insecten, is de kans groot dat ze er uit zichzelf wegblijven. Hierbij breng je geen schade aan de insecten, omliggende planten en je eigen gezondheid.

Direct resultaat

Een ander voordeel van kunstgras is dat het direct resultaat oplevert. Waar je bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen vaak dagen of weken bezig bent om blijvende resultaten te boeken, gebeurt dit met kunstgras direct. Het enige wat je hoeft te doen is het kunstgras op de juiste manier neerleggen. Vervolgens kun je er direct van genieten!

Nooit meer onderhoud

Wist je dat kunstgras zeer onderhoudsvriendelijk is? Nadat je het eenmaal hebt gelegd, hoef je er nauwelijks nog naar om te kijken. Je kunt het eventueel van tijd tot tijd schoonmaken, maar dat is geen must. Wat in ieder geval zeker is, is dat je het nooit hoeft te grasmaaien.

Het is duidelijk dat ongedierte in je gras altijd vervelend en soms zelfs gevaarlijk is. Daarom is het belangrijk om er maatregelen tegen te treffen. Dat kan op twee manieren. Zo kun je ervoor kiezen om bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Deze middelen maken het ongedierte weliswaar dood, maar zijn zeer schadelijk voor mens, milieu en andere insecten. Een betere oplossing is kunstgras. Het is niet alleen een stuk vriendelijker voor het milieu, maar zorgt ook voor direct resultaat. Bovendien hoef je het (bijna) niet te onderhouden.